Η Μασονία και ο οικουμενισμός … επί τω έργω!

Σταύρος ΨυχάρηςΣτις τάξεις των οφικιάλιων αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου χειροθέτησε την Κυριακή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον δημοσιογράφο Σταύρο Ψυχάρη, εκδότη των εφημερίδων Το Βήμα και Τα Νέα και πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στον πατριαρχικό ναό του Άγιου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία του ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιου, του Έλληνα υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου.

«Έχομεν και το ευχάριστον γεγονός ότι αι τάξεις των οφικιάλιων του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επλουτίζονται με ένα εκλεκτόν νέον μέλος, τον εντιμολογιώτατον κ. Σταύρον Ψυχάρην, διακεκριμένον άνθρωπον του πνεύματος, δημοσιογράφον υψηλού κύρους και εκδότην», είπε ο Πατριάρχης, προσφωνώντας τον νέο άρχοντα και αναφέρθηκε στη θητεία του ως πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

«Ειργάσθη φιλοπόνως και επιτυχώς δια την πολυμερή και πολύτροπον ενίσχυσιν των σεπτών αγιορειτικών μοναχικών καθιδρυμάτων και συνέβαλεν εις την κατά πάντα εξύψωσιν του ονόματος και του κύρους της αγίας Αθωνικής Πολιτείας παγκοσμίως», είπε ο Πατριάρχης.

«Ο αγαπητός κ. Ψυχάρης επαξίως ηγαπήθη τα μάλα υπό των Αθωνιτών Μοναχών απ’ άκρου εις άκρον της ιεράς Χερσονήσου, αι προσευχαί των οποίων, καθώς και αι ημέτεραι πατρικαί και Πατριαρχικαί, τον συνοδεύουν πάντοτε διάπυροι», ανέφερε ακόμα ο κ. Βαρθολομαίος και εξήγησε το αξίωμα με το οποίο τιμήθηκε ο κ. Ψυχάρης, το οφίκιον του «Αρχοντος Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας».

Απαντώντας, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι είναι βαθιά συγκινημένος, γιατί, όπως είπε, «ο Θεός ηυδόκησε να βιώσω την ημέρα αυτή».

Ωστόσο, αναρωτήθηκε αν πράγματι είναι άξιος «τέτοιας τιμής και εύνοιας». Σημείωσε, τέλος, ότι αποδέχεται την απονομή της διακρίσεως «ως ανάθεση αποστολής».

Κωνσταντινούπολη
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: