Η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα δεν κηδεύετεαι τώρα μαζί με τον 13ο και 14ο μισθό. Η Ειδική Αγώγη πέθανε ακαριαία από τη στιγμή που δεν αναγνώρισαν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα με την ίδρυση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής. Από τότε και κάθε χρόνο λόγω της συνεχούς αδιαφορίας του/της εκάστοτε υπουργού έχουμε το "Μνημόσυνο" της Ε. Α., όχι όμως για να αναπαυτεί (όπως θα συνέφερε σε πολλούς), αλλά για να αναστηθεί επιτέλους και να βρει τη θέση που της αρμόζει.

Αυτό που ζητάμε (γιατί ανήκω κι εγώ στον περιβόητο φοιτητικό σύλλογο του Π.Τ.Ε.Α.) είναι να εφαρμοστει ο νόμος που μόλις πέρυσι (και πάλι με πολλούς αγώνες από τη μεριά μας) ψηφίστηκε, μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του Τμήματός μας.
Ζητάμε να ισχύει για τον κλάδο μας ότι ακριβώς ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κλάδους και τίποτα παραπάνω !!!
Και για να διορθώσω ένα – και ευτυχώς το μοναδικό- μελανό σημείο του παραπάνω άρθρου, τόσα χρόνια παρά το δίκαιο των αιτημάτων μας, σε όποιον αρμόδιο και αν απευθυνόμασταν η απάντηση ήταν «Βλέπουμε το θέμα σας θετικά». Όπως όμως είναι γνωστό εκ του αποτέλεσματος, τίποτα θετικό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα για «το θέμα μας»…..
Κάνουμε σε 4 χρόνια σπουδών 74 μαθήματα (από τα οποία 30 και παραραπάνω είναι καθαρά Ειδικής Αγωγής) και 2 χρόνια πρακτική άσκηση και στη Γενική αλλά και στην Ειδκή Αγωγή. Παρόλα αυτά, τις θέσεις καταλαμβάνουν άσχετοι και μάλιστα με οργανική θέση, πληρώνοντας τις ελάχιστες και εξαιρετικά ανεπαρκείς γνώσεις τους. Αντίθετα, οι απόφοιτοι του τμήματός μας αρκούνται στο να είναι αναπληρωτές (με ότι συνεπάγεται αυτό) εδώ και 8 χρόνια !!!! Συνεπώς ρόλος του τμήματος αυτού είναι να προάγει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής ???
Για ποιο «Νέο Σχολείο» και για ποια «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση» μιλάει η υπουργός όταν όλα αυτά τυγχάνουν της άγνοιας και αδιαφορίας της??? 
ΞΕΝΙΑ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: