Έλλειψη νεογνικού-καρδιοχειρουργικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη. Και γι ανα σωθεί ένα νεογέννητο μωράκι ?

ΠΑΣΟΚ
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Σηκώθηκε ένα C-130 και οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν 15.000 ευρώ για την σωτηρία του παιδιού τους!!!
Αυτό είναι το …ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ … ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ … όπως ήταν και η Νέα Dημοκρατία  !!! Γαλαζοπράσινο bordelo ….
ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ … ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ… Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρο Ανδρέου, στην κλινική του καταλήγουν όλα αυτά τα περιστατικά από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τη Θεσσαλία.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να παραπέμψουμε τα περιστατικά στην Αθήνα. Δεν υπάρχει ούτε ένα κέντρο στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτά τα περιστατικά, που δεν είναι λίγα κάθε χρόνο», τονίζει ο Αλ. Ανδρέου. Όπως επισημαίνει, στατιστικά τα περιστατικά γεννήσεων με συγγενείς καρδιοπάθειες είναι 8 στα 1.000 νεογνά. Στη Βόρεια Ελλάδα υπολογίζεται ότι σημειώνονται 20.000 γεννήσεις τον χρόνο. Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του «Ιπποκράτειου», Αλ. Ανδρέου, λέει ότι ο αριθμός των περιστατικών είναι πολύ μεγάλος και δεν δικαιολογεί την ανυπαρξία εξειδικευμένου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, που να καλύπτει ολόκληρη τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Όμως ακόμη μία παράμετρος είναι η οικονομική. Μια πτήση του C-130 από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει ένα νεογνό και να διακομίσει στην Αθήνα κοστίζει 15.000 ευρώ. Αν κανείς πολλαπλασιάσει επί των 100 περιστατικών τον χρόνο νεογνών με συγγενή καρδιοπάθεια που πρέπει να χειρουργηθούν, προκύπτει το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τις πτήσεις του C-130.


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: