ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(Ο πανικός είναι ποντικός που χάνει το τυρί και μπαίνει και στην φάκα)
 
Απετράπη την τελευταία στιγμή το «πραξικόπημα» που επιχείρησε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου προκειμένου να παρατείνουν την θητεία τους, που έληξε στις 30 Ιουνίου.
Χθες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΚΚ, που κατέθεσε το μέλος της Γενικής Συνέλευσης και Πρόεδρος της ΕΜΣΕ Γιάννης Γλέζος. Το Δικαστήριο ακύρωσε την αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για αναβολή της προγραμματισμένης και υποχρεωτικής από το νόμο Γενικής Συνέλευσης της 30ης Ιουνίου, για τον προσεχή Σεπτέμβριο 2010 και υποχρέωσε την Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. να συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στις 26 Ιουλίου 2010.
Θυμίζουμε ότι η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010. Παρ’ όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΕΚΚ κ. Γιώργος Παπαλιός, προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρατείνει τη θητεία του μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2010, προφασιζόμενος προσχηματικούς λόγους ακυρότητας της Γενικής Συνέλευσης.
Συγκεκριμένα, η δικαιολογία του που εφηύρε ήταν ότι η πρόσκληση προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης είχε αποσταλεί 19 μέρες νωρίτερα και όχι 20 ημέρες, όπως προβλέπει ο Νόμος. Η δικαιολογία αυτή θεωρήθηκε από όλους και από το Δικαστήριο προσχηματική, καθώς η απόφαση για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ελήφθη στις 6 Μαΐου 2010, δηλαδή ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα της Συνεδρίασης γεγονός που αποδεικνύει ότι το Δ.Σ. του ΕΚΚ είχε όλο τον καιρό να επιδώσει νόμιμα την πρόσκληση.
Η ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: